Ångbåtsbryggan skadad - och lagad

Kraftig blåst vid ett par tillfällen under hösten har gått hårt åt bryggan. Sektioner har gradvis rasat ned, och för varje stormliknande tillstånd har läget förvärrats. I julhelgen blev det akut.

Vi hade redan planerat för en omfattande renovering till hösten. Givet den snabba degraderingen av bryggan behöver vi åtgärda problemet nu. Som tur är kunde Allfix prioritera om och genomföra höstens tänkta projekt direkt efter jullovet. Därmed undviker vi en temporär investering som skulle vara värdelös i höst.

Bilden är från söndag 14 jan. Lennart Tham meddelar ett par dagar senare att Allfix-teamet ståndaktigt jobbade på under måndagens snöstorm, samt att nu all räls är utbytt. Den gamla som "pulver". Återstår däckläggning. Förhoppningsvis kan arbetet slutföras denna vecka.

Uppdatering 22 januari 2018
Allfix har nu avslutat renoveringsarbetet. De skriver: "Vi blev färdiga med bryggan igår och det blev riktigt bra. Den gamla brygga hade ett regelavstånd på cc 90 cm. Vi har byggt den nya med cc 60 cm för där blir en del tunga transporter." Tack för snabbt arbete och att ni prioriterade Gåsö!
Klicka här för fler bilder.