Kioskens historia

Kiosken öppnades 1992 av Linda Åslund och Stephanie Bergström (af Klercker) i gamla posthuset och för ändamålet byggdes en altan utanför för ungdomarna att vistas på när de besökte kiosken.

Andrea Tham  och Stephanie Bergström (af Klercker) sommaren 1994.

Ombyggnad av gamla kiosken.

Gåsökiosken har blivit mycket uppskattad, inte minst av öns yngre invånare eftersom glass och godis med mera erbjuds till försäljning.

Kiosken har haft lite olika öppettider allt från när den startades på enbart f.m. och under många år fram till 2016 mellan 16.00-18.00.

Sortimentet har bestått i godis, läsk och glass samt GTSKs aktivitetskuponger för t.ex. tennis och segling, liksom tennistillbehör, vykort och annat smått och gott.

Hösten 2016 tog styrelsen beslutet att bygga om kiosken på intiativ av Peter af Klercker.

Till midsommar 2017 stod den nya kiosken klar nya öppettider 10.00-12.00 och 16.00-19.00 under de mest intensiva semesterveckorna i juli.

Efter renoveringen har kiosken fått betydligt mer plats för att exponera varor och ett utökat sortimentet som nu är anpassat till både vuxna, ungdomar och barn.

Kiosken har nu även en mindre Café rörelse som erbjuder våfflor, kaffe, korv med bröd och lite bake-off.

Kiosken bemannas av flera av öns ungdomar som får lära sig ta ekonomiskt ansvar och driva affär på riktigt.

Betalning sker kontant, med kreditkort eller Swish till nummer 123 690 86 44.


bakgrund till den nya kiosken


Hösten 2016
Då var det hög tid att ta kiosken till nästa nivå och låta ungdomar vara med och utveckla sig som ansvariga ”kioskägare” och affärsutvecklare.

Tanken är att göra all handel genom ett stort fönster som vetter mot altanen (befintlig dörr flyttas mot ”Hillebo”). Smågodis exponeras i fönstret på en lång bänk. Vissa varor exponeras utomhus och tas in när kiosken inte är öppen. Det kan vara kläder, grillkol, vykort, böcker m.m. Över fönstret är en stor markis som används när vädret så kräver.

Vi skall varje dag servera kaffe och kaffebröd, färskt bröd, kokt korv med bröd, ev. våfflor och varma smörgåsar. Efterfrågan får avgöra.

Sortimentet skall vara som tidigare vad gäller godis, glass och drycker men utvecklas tillsammans med våra kunder (Gåsöbor).

Öppettider anpassades till 10-12 och 16-19 samt under Gåsöspelen och Auktionen. 

Första året efter ombyggnad - 2017

Sommar 2017
Vilken sommar det blev för kiosken. Långt över förväntan. En riktig samlingsplats för oss på Gåsö med gäster. Det kom även besökare från gästande båtar. Under juli hade vi några storsäljare - 250 kaffe, 200 våfflor, 250 korvar, 800 glassar, 150 bake-off, 300 dricka, 36 kg godis, 20 grillkol, 45 kepsar och 60 tröjor.

Vi hade officiell kioskstängning torsdag den 3 augusti i ösregn men ändå serverade vi 24 våfflor och 19 korvar. Resten av godis och dryck såldes slut.
 
Tack för 2017!
Axel, Hedda, Wilhelm o David